Over ons

Met een capaciteit van maar liefst 90.000 M3 op jaarbasis is Drooghout Gendringen de grootste drogerij van Europa. Door de 17 conventionele droogkamers aan te vullen met 8 stoom en 12 hoge rendement kamers  zijn we bovendien de modernste drogerij van Europa. Op het gebied van verantwoord ondernemerschap zijn wij trots te kunnen melden dat wij al onze droogkamers verwarmen door gebruik te maken van houtmot waardoor er geen stukje resthout nutteloos verloren gaat. Verder hebben wij in de afgelopen jaren onze diesel heftrucks vervangen door elektrische heftrucks. Natuurlijk hebben wij ook ge├»nvesteerd in zonnepanelen op dit moment hebben wij ca. 1300 zonnepanelen op onze daken liggen waardoor wij een gedeelte van ons eigen energieverbruik kunnen opwekken.

Door onze volledige computergestuurde droogkamers zijn we in staat het droogproces minutieus aan te sturen en te bewaken. Heeft u wensen ten aanzien van voordrogen of moet uw hout voldoen aan bijzondere kwaliteitseisen? Wilt u graag een verkleuring in uw hout tot stand brengen ? In deze en andere gevallen bieden onze hightech stoomdroogkamers uitkomst. Welke houtsoort en doelstellingen dan ook: u bent bij ons altijd verzekerd van de droging op maat!
Wilt u een afspraak maken voor een nadere kennismaking, bel ons: 0315 – 69 51 55 of mail naar info@drooghoutgendringen.nl

Tevens zijn wij in staat u via onze zustermaatschappij, Europly Woodproducts BV te laten profiteren van het brede scala aan producten en diensten welke zij u kunnen bieden.
Voor een goede kwaliteit gestoomd (Teewood) of conventioneel gedroogd eiken, zelf geproduceerde eiken panelen in 3 kwaliteiten en verschillende diktes maar ook voor 3 lagen panelen in diverse houtsoorten en afmetingen, traptreden etc. verwijs ik u graag door naar: www.europly.nl Voor de meest uiteenlopende bewerkingen bent u hier ook aan het juiste adres. Met de schaafbank, lijmpers, schuurstraat, platenzaag en de Hundegger SC3 kunnen ze veel bewerkingen voor u uitvoeren.