Over ons

Met een capaciteit van maar liefst 90.000 M3 op jaarbasis is Drooghout Gendringen de grootste drogerij van Europa. Door de 17 conventionele droogkamers aan te vullen met 8 stoom en 12 hoge rendement kamers  zijn we bovendien de modernste drogerij van Europa. Op het gebied van verantwoord ondernemerschap zijn wij trots te kunnen melden dat wij al onze droogkamers verwarmen door gebruik te maken van houtmot waardoor er geen stukje resthout nutteloos verloren gaat. Verder hebben wij in de afgelopen jaren onze diesel heftrucks vervangen door elektrische Still heftrucks. Natuurlijk hebben wij ook geïnvesteerd in zonnepanelen op dit moment hebben wij ca. 1300 zonnepanelen op onze daken liggen waardoor wij een gedeelte van ons eigen energieverbruik kunnen opwekken.

Onze volledige computergestuurde droogkamers zijn ook in staat de BEDBUGS te bestrijden. Wij kunnen uw voertuig 100% doeltreffend verwarmen zodat de bedwantsen en de eitjes het proces niet overleven. Deze techniek wordt in het verpakkingshout ook al jaren toegepast en is bekend onder de naam ISPM 15 Voor uw voertuig, stoel of bank gaan wij iets hoger in temperatuur namelijk naar 60 graden voor minimaal een half uur. Ook voor professionele bestrijding van dierplagen ook wel plaagdieren genoemd  bieden onze hightech kamers uitkomst. Welk voertuig, of voorwerp: u bent bij ons altijd verzekerd van een veilige bestrijding zonder chemische middelen. #bestrijding#bedbugs#heattreatment
Wilt u een afspraak maken voor een nadere kennismaking, bel ons: 0315 – 69 51 55 of mail naar info@drooghoutgendringen.nl

Tevens zijn wij in staat u via onze zustermaatschappij, Europly Woodproducts BV te laten profiteren van het brede scala aan producten en diensten welke zij u kunnen bieden.
Voor een goede kwaliteit conventioneel gedroogd eiken, zelf geproduceerde eiken panelen in 3 kwaliteiten en verschillende diktes maar ook voor 3 lagen panelen in diverse houtsoorten en afmetingen, traptreden etc. verwijs ik u graag door naar: www.europly.nl Voor de meest uiteenlopende bewerkingen bent u hier ook aan het juiste adres. Met de schaafbank, lijmpers, schuurstraat, platenzaag en de Hundegger SC3 kunnen ze veel bewerkingen voor u uitvoeren.