ISPM 15 behandeling nu ook tegen de bestrijding van de BEDWANTS

Beschikt Drooghout Gendringen over het ISPM 15 keurmerk?

Jazeker: De verspreiding van levend ongedierte via houten verpakkingen dreigt wereldwijd een steeds groter probleem te worden. Het ongedierte brengt ernstige schade toe aan bossen die van nature weinig vijanden hebben. Maar het vormt ook een serieuze bedreiging voor de menselijke gezondheid, onder meer via verpakkingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Om de bedreiging een halt toe te roepen is sinds 2004 wereldwijd het keurmerk ISPM 15 van kracht. Verpakkingen die een Heat Treatment (HT) behandeling hebben ondergaan en het ISPM 15 stempel dragen, worden internationaal erkend als veilig en volgens standaard gedesinfecteerd.

Plaagdieren komen wij helaas buiten het hout ook steeds vaker tegen, er is een gigantische opmars van de Bedwants gaande maar ook luizen en ander ongedierte welke wij liever niet in onze auto’s en vrachtwagens tegenkomen. Het goede nieuws is dat deze plaagdieren net als het ongedierte in hout niet van hoge temperaturen houdt. Wij kunnen de vrachtwagen, trekker en auto dus ook bestrijden tegen veel ongedierte en zeker niet als laatste tegen de bedwants middels de heat treatment.

Drooghout Gendringen voert ISPM 15 behandelingen voor u uit.
Wij zijn officieel erkend en geregistreerd door de Stichting Markering Houten Verpakkingen. Ons registratienummer is NL 076. Het is heel belangrijk dat het stempel op uw producten is voorzien van een korenaar.

Certificering:
Onze stoomkamers zijn bij uitstek geschikt voor ISPM 15 behandelingen volgens de eisen en kenmerken:
• Het hout wordt 30 minuten lang tot in de kern verhit op 56 graden, of desgewenst nog hoger;

De vrachtwagen, auto of trekken verhitten wij tot 58 graden voor minimaal 30 minuten indien het organismen zijn waarvan bekend is dat ze 60 graden nodig hebben dan is dat ook mogelijk.

#transport#logistiek#bestrijdingorganismen#bedbugs#autoexport#autobesmet#ongedierte

• Het hout wordt volledig ontschorst;
• Het hout krijgt na de behandeling ons registratienummer NL 076.

Al het hout dat voor verpakkingsdoeleinden wordt gebruikt moet deze behandeling ondergaan. Voor de voedingsmiddelenindustrie liggen de eisen nog hoger. Behalve de hittebehandeling moet dit hout ook nog eens droog zijn. Drooghout Gendringen voldoet aan alle eisen binnen één proces.

Faciliteiten:
Voor de behandelingen van hout beschikken we over 2 kamers van 10 meter breed, 4 meter diep en 4,7 meter hoog. Voor de vrachtwagens kunnen wij naast deze kamers ook gebruik maken van meerdere kamers welke 10,5 meter breed zijn en 9,4 meter. diep en 4,7 meter hoog zijn.  Kortom, we kunnen heel flexibel met uw wensen en opdrachten omgaan.

Heattreament tegen bedwantsen en andere organismen

Plaagdieren onder andere de bedwantsen, luizen, neten, stink bugs bestrijden middels hittebehandeling ofwel heattreament is heel effectief gebleken in de eerste plaats voor de volwassen insecten maar daarnaast ook voor de neten. Het kost je weinig tijd daarnaast heb je geen pesticiden nodig, de hitte verspreid zich bijzonder goed en zeker niet onbelangrijk heel snel in onze HT-kamers.

bedbugbusters.nl