ISPM 15 behandeling

Beschikt Drooghout Gendringen over het ISPM 15 keurmerk?

Jazeker: De verspreiding van levend ongedierte via houten verpakkingen dreigt wereldwijd een steeds groter probleem te worden. Het ongedierte brengt ernstige schade toe aan bossen die van nature weinig vijanden hebben. Maar het vormt ook een serieuze bedreiging voor de menselijke gezondheid, onder meer via verpakkingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Om de bedreiging een halt toe te roepen is sinds 2004 wereldwijd het keurmerk ISPM 15 van kracht. Verpakkingen die een Heat Treatment (HT) behandeling hebben ondergaan en het ISPM 15 stempel dragen, worden internationaal erkend als veilig en volgens standaard gedesinfecteerd.

Drooghout Gendringen voert ISPM 15 behandelingen voor u uit.
Wij zijn officieel erkend en geregistreerd door de Stichting Markering Houten Verpakkingen. Ons registratienummer is NL 076. Het is heel belangrijk dat het stempel op uw producten is voorzien van een korenaar.

Certificering:
Onze stoomkamers zijn bij uitstek geschikt voor ISPM 15 behandelingen volgens de eisen en kenmerken:
• Het hout wordt 30 minuten lang tot in de kern verhit op 56 graden, of desgewenst nog hoger;
• Het hout wordt volledig ontschorst;
• Het hout krijgt na de behandeling ons registratienummer NL 076.

Al het hout dat voor verpakkingsdoeleinden wordt gebruikt moet deze behandeling ondergaan. Voor de voedingsmiddelenindustrie liggen de eisen nog hoger. Behalve de hittebehandeling moet dit hout ook nog eens droog zijn. Drooghout Gendringen voldoet aan alle eisen binnen één proces.

Faciliteiten:
Voor de behandelingen beschikken we over 2 kamers van 10 meter breed, 4 meter diep en 4,7 meter hoog. Kortom, we kunnen heel flexibel met uw wensen en opdrachten omgaan.

Bijzonderheden:
Gebruikte pallets mogen geen merktekens hebben die refereren aan een hittebehandeling. Deze pallets mogen wij anders niet behandelen. U dient eerst deze gemerkte klos te verwijderen en te vervangen door een nieuwe klos. Gezien het feit dat niet alle landen buiten Europa dezelfde eisen hanteren is het wenselijk aan te geven voor welk land de pallets of het verpakkingshout geëxporteerd dient te worden.