Stoom, Hoge temperatuur en Hoog rendement drogen

Als grootste drogerij van Europa beschikt Drooghout Gendringen niet alleen over 17 conventionele droogkamers, maar ook over 8 stoomdroogkamers met elk een inhoud van ca 50 m³, 8 hoge temperatuur kamers met een inhoud van 80 m³ en begin 2022 hebben wij onze laatste 4 droogkamers in bedrijf genomen en dat zijn 4 hoge rendementskamers a 120 m³ per kamer.

stoomdrogen

Verkleuring: Stoomdrogen verkleurt het hout door en door op milieuvriendelijke wijze (via looizuur in het hout). Het hoeft dus niet meer geloogd te worden.

Goed te weten: Bij Drooghout Gendringen maken we gebruik van gewichten van beton, gegoten in RVS. Zo zorgen we voor de juiste druk bovenop het hout, zonder dat u er later betongruis tussen terugvindt.

Hoge temperatuur kamers: In deze droogkamers kunnen wij op een verantwoorde wijze bij een hogere temperatuur (zonder stoom) uw hout drogen. Het is wel belangrijk te overleggen of dit droogproces voor uw houtsoort geschikt is.

Hoge rendement kamers: Middels deze kamers kunnen wij versneld temperatuur in de droogkamers brengen en deze kamers hebben ook meer capaciteit om het vocht af te voeren. Dit maakt het mogelijk droogdagen te winnen maar ook hiervoor geldt dat er gekeken moet worden of uw hout geschikt is voor een dergelijk droogproces.

Computergestuurd:
Ook onze stoomdroogkamers zijn volledig computergestuurd. Procescoördinator Fred Thuis kan daardoor de droogprocessen 24 uur per dag aansturen en bewaken, zelfs vanaf zijn thuiscomputer. De hoogwaardige ICT-inrichting zorgt er bovendien voor dat wij onze droogkwaliteit optimaal documenteren. Dit vertaalt zich naar waardevolle managementinformatie, optimale herleidbaarheid en gedetailleerde droograpporten voor u en uw afnemers.