Hoge temperatuur en Hoog rendement behandeling.

Als grootste drogerij van Europa beschikt Drooghout Gendringen niet alleen over 17 conventionele droogkamers, maar ook over 8 stoomdroogkamers met elk een inhoud van ca 50 m³, 8 hoge temperatuur kamers met een inhoud van 80 m³ en begin 2022 hebben wij onze laatste 4 droogkamers in bedrijf genomen en dat zijn 4 hoge rendementskamers a 120 m³ per kamer.

stoomdrogen

BedBugs bestrijden

Bestrijden van ongedierte: Hoge temperatuur behandeling ook wel bekend als heattreatment of ISPM15 behandeling. Hierdoor is het mogelijk uw voertuig, vrachtwagen, trekker of meubilair te verwarmen tot 60 graden voor minimaal een half uur. Het is een milieuvriendelijke behandeling waardoor alle bedwantsen/bedbugs en de eitjes of andere plaagdieren bestreden worden..

Goed te weten: Onze kamers zijn er in diverse afmetingen hierdoor is het mogelijk ook grote voertuigen en objecten te verwarmen. Na de behandeling ontvangt uw een warmteprotocol want uw voertuig wordt altijd voorzien van meerdere sensoren. Op deze manier kunnen wij de warmte op de verschillende plaatsen meten. Als de laatste sensor 60 graden heeft gehaald dan houden wij deze temperatuur voor een half uur. #warmtebehandeling#plaagdieren#heattreatment#bedbugs#bedwantsen#ISPM15#KAD

Versneld drogen

Hoge temperatuur kamers: In deze droogkamers kunnen wij op een verantwoorde wijze bij een hogere temperatuur (zonder stoom) uw hout drogen. Het is wel belangrijk te overleggen of dit droogproces voor uw houtsoort geschikt is.

Hoge rendement kamers: Middels deze kamers kunnen wij versneld temperatuur in de droogkamers brengen en deze kamers hebben ook meer capaciteit om het vocht af te voeren. Dit maakt het mogelijk droogdagen te winnen maar ook hiervoor geldt dat er gekeken moet worden of uw hout geschikt is voor een dergelijk droogproces.

Computergestuurd:
Ook onze stoomdroogkamers zijn volledig computergestuurd. Procescoördinator Fred Thuis kan daardoor de droogprocessen 24 uur per dag aansturen en bewaken, zelfs vanaf zijn thuiscomputer. De hoogwaardige ICT-inrichting zorgt er bovendien voor dat wij onze droogkwaliteit optimaal documenteren. Dit vertaalt zich naar waardevolle managementinformatie, optimale herleidbaarheid en gedetailleerde droograpporten voor u en uw afnemers.