Conventioneel drogen

Welke soorten hout kunnen conventioneel gedroogd worden?

Als grootste drogerij van Europa beschikt Drooghout Gendringen naast 8 stoomdroogkamers van 50 kuub ook over 17 conventionele droogkamers met elk een capaciteit van 120 kuub.

cv_drogen

Alle soorten hout:
Bij Drooghout Gendringen kunt u terecht voor de meest uiteenlopende houtsoorten. Niet alleen hardhout (waaronder sapeli, sipo, western red cedar, afzelia, iroko, merantie, sapupira en merbau), maar ook zachthout (zoals vuren, grenen, lariks en douglas). Eén van onze specialismen is het drogen van hout voor de parket- en vloerenindustrie. Het gaat dan om parketvloeren vervaardigd uit de houtsoorten eiken, beuken, kempas, kersen, panga panga, teak en tabaca. Ook het drogen van stammen is voor ons geen enkel probleem.

Computergestuurd:
Al onze droogkamers zijn volledig computergestuurd. Procescoördinator Fred Thuis kan daardoor de droogprocessen 24 uur per dag aansturen en bewaken, zelfs vanaf zijn thuiscomputer. De hoogwaardige ICT-inrichting zorgt er bovendien voor dat wij onze droogkwaliteit optimaal documenteren. Dit vertaalt zich naar waardevolle managementinformatie, optimale herleidbaarheid en gedetailleerde droograpporten voor u en uw afnemers.