Stoomdrogen

Als grootste drogerij van Europa beschikt Drooghout Gendringen niet alleen over 17 conventionele droogkamers, maar ook over 8 innovatieve stoomdroogkamers met elk een inhoud van ca 50 m³. Goed voor het stoomdrogen van maar liefst 20.000 m³ hout op jaarbasis.

stoomdrogen

Hierdoor maken wij als enige in Europa op grote schaal gebruik van de milieuvriendelijke stoomdroogtechnologie. Een innovatief proces dat, afhankelijk van de houtsoort, een fraaie verkleuring tot stand kan brengen. Het grote voordeel van stoomdrogen:

Verkleuring: Stoomdrogen verkleurt het hout door en door op milieuvriendelijke wijze (via looizuur in het hout). Het hoeft dus niet meer geloogd te worden.

Goed te weten: Bij Drooghout Gendringen maken we gebruik van gewichten van beton, gegoten in RVS. Zo zorgen we voor de juiste druk bovenop het hout, zonder dat u er later betongruis tussen terugvindt.

Alle soorten hout:
Stoomdrogen is in principe geschikt voor iedere houtsoort. Ten aanzien van de mate van verkleuring is het van groot belang dat het hout voldoende looizuur bevat. Om tot een optimale tevredenheid over het resultaat te komen, maken wij gebruik van een testkamer. Hierin testen we circa 1 à 2 m³ van uw te drogen hout en bespreken we daarna gezamenlijk de resultaten.

Computergestuurd:
Ook onze stoomdroogkamers zijn volledig computergestuurd. Procescoördinator Fred Thuis kan daardoor de droogprocessen 24 uur per dag aansturen en bewaken, zelfs vanaf zijn thuiscomputer. De hoogwaardige ICT-inrichting zorgt er bovendien voor dat wij onze droogkwaliteit optimaal documenteren. Dit vertaalt zich naar waardevolle managementinformatie, optimale herleidbaarheid en gedetailleerde droograpporten voor u en uw afnemers.